Licht over donker – een andere kijk op depressie

Licht over donker – een andere kijk op depressie, is een van de resultaten van het project van Stichting Prachtmens over depressie. Het boek bevat de openhartige verhalen en kwetsbare (maar mooie) foto’s van zestien Prachthelden.

Zij hebben in 2016 meegewerkt aan het project over depressie en zijn een inspiratie voor anderen. Dit boek helpt lotgenoten en hun naasten voor meer (h)erkenning, daarnaast kan het helpen in behandelingen in groepen en individueel.

Inhoud Licht over donker

Per Prachtheld vindt u, naast hun verhaal, in het boek vier foto’s. Deze foto’s belichten de volgende dingen:

• De binnenkant (de depressieve gevoelens, emoties of juist het lege gevoel laten zien)
  • De buitenkant (het masker wat vaak gedragen wordt)
  • Het effect van depressie op het leven (letterlijk of figuurlijk)
  • Iets waar de Prachthelden rust of blijheid uit halen (zij het soms vluchtig)

Het verhaal vertelt een deel van de achtergrond en soms oorzaak van de depressie. De deelnemers vertellen wat de depressie met hen doet, hoe het voelt en waar ze tegenaan lopen. Daarbij geven zij inzicht in wat ze graag anders zouden willen en waar zij van dromen.

Het boek is niet bedoeld om enkel de ellende van depressie te laten zien, maar juist de mens erachter. De kracht van kwetsbaarheid wordt getoond en lastige onderwerpen (zoals suïcidaliteit en zelfbeschadiging) worden bespreekbaar gemaakt.

Titel: Licht over donker
Ondertitel: Een andere kijk op depressie

Auteur: Martine Sollie
Uitgever: Stichting Prachtmens
ISBN/ EAN: 978-90-826424-0-7
Nederlandstalig | 152 pagina’s | druk 1 | februari 2017 | Hardcover

Licht over donker is uitgekomen op 12 februari 2017 en is te bestellen via de winkel.

Bewaren